GUS: koniunktura gospodarcza na minusie, wciąż najgorzej w gastronomii
2021-01-22 13:15
Najgorsza koniunktura w gastronomii © pixabay.com
Przeczytaj także: GUS: koniunktura gospodarcza na minusie, najgorzej m.in. w gastronomii
W większości badanych obszarów odnotowuje się poprawę w stosunku do grudnia ub.r. zarówno składowych „diagnostycznych”, jak i „prognostycznych”.Przetwórstwo przemysłowe
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie minus 9,9 – wyższym niż w grudniu ub.r. (minus 14,8).
Budownictwo
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie minus 18,7 – wyższym niż w grudniu ub.r. (minus 22,6).
fot. pixabay.com
Najgorsza koniunktura w gastronomii
Handel hurtowy
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie minus 4,2 – wyższym niż w grudniu ub.r. (minus 11,1).
Handel detaliczny
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie minus 13,9 – wyższym niż przed miesiącem (minus 19,1).
Transport i gospodarka magazynowa
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie minus 7,8 – wyższym niż w grudniu ub.r. (minus 11,5).
Zakwaterowanie i gastronomia
Wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się w styczniu br. na poziomie minus 52,1 wobec minus 56,9 w grudniu ub.r. Podmioty prowadzące działalność w zakresie zakwaterowania formułują bardziej niekorzystne oceny koniunktury (minus 64,5) niż jednostki gastronomiczne (minus 44,9).
Informacja i komunikacja
W styczniu br. wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się na poziomie plus 7,4 – wyższym niż przed miesiącem (plus 5,8).
Finanse i ubezpieczenia
Wskaźnik ogólnego klimatu koniunktury (NSA) kształtuje się w styczniu br. na poziomie minus 3,6 – niższym niż przed miesiącem (plus 0,4).
oprac. : eGospodarka.pl
Przeczytaj także
Skomentuj artykuł Opcja dostępna dla zalogowanych użytkowników - ZALOGUJ SIĘ / ZAREJESTRUJ SIĘ
Komentarze (0)