-
Franczyza w gastronomii 2010-2011
... dążenie właścicieli pojedynczych lokali bądź minisieci do dalszej ekspansji. Sposobem na rozwój dla wielu z nich jest franczyza. Jednocześnie zauważyć można, że coraz więcej osób zainteresowanych działalnością w gastronomii poszukuje możliwości działania pod znaną marką i skorzystania z cudzego sprawdzonego sposobu na biznes. Jak czytamy w raporcie ...
-
Franczyza w Polsce 2013
... franczyzowe, czyli o 59 więcej niż w roku poprzednim. Najwięcej, bo aż 29 powstało w gastronomii. Zdaniem ekspertów PROFIT system dynamika wzrostu liczby systemów franczyzowych utrzyma ... systemów i jest ich łącznie 424. Jak wynika z Raportu firmy PROFIT system, franczyza postrzegana jest przez polskich przedsiębiorców jako bezpieczny pomysł na biznes ...
-
Franczyza w Polsce: nie trzeba inwestować wiele
... oraz usługi finansowe. Ostatnio wzrosła także liczba tanich ofert franczyzowych w gastronomii. Za kilka pensji 22,4% badanych chciałoby zainwestować sumę nie przekraczającą kilku ... (np. reklamywwindach.pl) czy darmowych gazetkach użytkowych (np. Free TV). Franczyza w cenie używanego Golfa Największa grupa badanych – 28,8% byłaby gotowa zainwestować ...
-
Franczyza w Polsce 2009
... PROFIT system na rynku pojawiły się 124 nowe sieci franczyzowe, najwięcej w gastronomii oraz w handlu odzieżą i obuwiem (pizzerie Biesiadowo, Outlet Polska i City Hell – hurtownie i ... DDD Dobre Dla Domu), które planują obecnie rozwój w małych miastach. Polska franczyza na eksport Z raportu wynika, że w ubiegłym roku umocniła się przewaga rodzimych ...
-
Franczyza w Polsce 2011
... dostęp do kredytów, dla banku natomiast stanowi potwierdzenie wiarygodności beneficjenta. Franczyza bez granic Raport wskazuje, że na rodzimym rynku franczyzy dominującą ... działające w gastronomii. Nowe placówki zagraniczne otworzyły w ubiegłym roku m.in. sieć outletów odzieżowych Brand New Products oraz firma Top Secret. Na każdą kieszeń Franczyza ...
-
Franczyza w Polsce: gastronomia 2012
... przydrożną. To bardzo atrakcyjny i wyjątkowo prężnie rozwijający się w ostatnim czasie segment rynku. Powstaje też coraz więcej sieci dedykowanych wyłącznie segmentowi gastronomii przydrożnej. Mowa np. o Leśnym Runie czy ComfortRestaurant – sieciach, które mają już jednostki franczyzowe oraz Pit Stop Barach – nowym koncepcie Polskiego ...
-
Oferty pracy. Tylko jeden region Polski nie dopisuje
... proc.), BHP / ochrona środowiska (+ 132 proc.), kadra zarządzająca (+ 129 proc.), franczyza (+ 125 proc.) i BPO / outsourcing procesu (+ 119 proc.). Bardzo dobrze wypadły ... – W następnym kwartale spodziewać się należy wzmożonego ruchu w gastronomii, który apogeum osiągnie latem. W ślady gastronomii pójdzie rolnictwo i przemysł przetwórczy – mówi ...