-
Baza noclegowa w Polsce 2009
... ogółu placówek gastronomicznych. W pozostałych obiektach nie hotelowych najliczniejszą grupę stanowią stołówki, których w lipcu 2009 r. zanotowano 1658, co stanowi 47% ogółu ... terenie swojego obiektu, z tego aż 80% hoteli było przygotowanych na prowadzenie konferencji w ponad 3 tys. sal konferencyjnych. W grupie pozostałych obiektów nie hotelowych, ...
-
Kasy fiskalne on-line w działalności gastronomicznej
... sjp.pwn.pl), pod pojęciem gastronomii rozumie się „działalność produkcyjno-usługową obejmującą prowadzenie restauracji, barów, itp.” oraz „sztukę przyrządzania potraw”. Zgodnie zaś z ... to m.in. bary, punkty gastronomiczne, restauracje, sezonowe placówki gastronomiczne, stołówki. Podatnik prowadzi działalność polegającą na sprzedaży produktów typu fast ...
Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, rok 2020, podatek VAT, kasy fiskalne, kontrola podatkowa, wpływy z podatków, obowiązek ewidencjonowania obrotów, kasa rejestrująca, paragon, paragony, sankcje VAT, kasy fiskalne on-line, placówki gastronomiczne, branża gastronomiczna, usługi gastronomiczne, rok 2021 -
Wsparcie inwestycji w turystykę
... spełnić Warunki decydujące o przyznaniu dotacji, to poza kwestiami formalnymi: prowadzenie działalności gospodarczej pod właściwym numerem PKD podlegającym dofinansowaniu, co w ... , 55.30 B placówki gastronomiczne pozostałe, 55.40 Z bary, 55.51 Z stołówki, 55.52 Z przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). Ale ...
-
Ile podatków Kowalski płaci do Budżetu Państwa?
... w poszczególnych miejscowościach. Inną kategorię stanowią wydatki na wyposażenie mieszkania i prowadzenie gospodarstwa domowego, na które składają się w szczególności meble, ... skali roku daje 492 zł podatku. Na restauracje, kawiarnie, bary, stołówki, bufety, uliczne punkty gastronomiczne, automaty sprzedażowe, czy zakwaterowanie (hotele, kwatery ...
-
10 elementów atrakcyjnego miejsca pracy
... który nie stoi na przeszkodzie wypełnianiu obowiązków i umożliwia komfortowe prowadzenie rozmów telefonicznych. Różnorodne potrzeby Wprowadzając udogodnienia warto wziąć ... na miejscu parkingowym. Pracownicy produkcji doceniają za to dostęp do stołówki lub możliwość korzystania z pomieszczeń do przygotowania i spożywania posiłków, a także miejsce ...
-
420 euro za mycie rąk, czyli benefity pracownicze po grecku
... zachęcić do korzystania z darmowej stołówki pracowniczej, osobom które zdecydowały się na obiady w pracy dopłacano 120 EUR miesięcznie do pensji. Pracownikom administracyjnym płacono również 870 EUR miesięcznie za wysyłanie faksów, a wymiaru sprawiedliwości 595 EUR miesięcznie za skuteczne prowadzenie spraw. Na atrakcyjne premie mogli ...
-
Sprzedaż pieczonych kurczaków wymaga kasy fiskalnej on-line
... sjp.pwn.pl), pod pojęciem gastronomii rozumie się „działalność produkcyjno-usługową obejmującą prowadzenie restauracji, barów, itp.” oraz „sztukę przyrządzania potraw”. Natomiast zgodnie ... bary, punkty gastronomiczne, restauracje, sezonowe placówki gastronomiczne, stołówki. Ponadto dział 56.10.A Polskiej Klasyfikacji Działalności obejmuje „Restauracje ...
Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, podatek VAT, kasy fiskalne, kontrola podatkowa, wpływy z podatków, obowiązek ewidencjonowania obrotów, kasa rejestrująca, paragon, paragony, sankcje VAT, kasy fiskalne on-line, placówki gastronomiczne, branża gastronomiczna, usługi gastronomiczne, rok 2021 -
Pieczony kurczak to usługa gastronomiczna?
... sjp.pwn.pl), pod pojęciem gastronomii rozumie się „działalność produkcyjno-usługową obejmującą prowadzenie restauracji, barów, itp.” oraz „sztukę przyrządzania potraw”. Natomiast zgodnie ... bary, punkty gastronomiczne, restauracje, sezonowe placówki gastronomiczne, stołówki. Ponadto dział 56.10.A Polskiej Klasyfikacji Działalności obejmuje „Restauracje ...
Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, podatek VAT, kasy fiskalne, kontrola podatkowa, wpływy z podatków, obowiązek ewidencjonowania obrotów, kasa rejestrująca, paragon, paragony, sankcje VAT, kasy fiskalne on-line, placówki gastronomiczne, branża gastronomiczna, usługi gastronomiczne, rok 2021