HoReCa - wiadomości i porady tematyczne
-
Rynek HoReCa w Polsce 2012
12:15 29.05.2012
... domem w pracy czy szkole są najczęstszymi powodami do jedzenia poza domem dla Polaków, według najnowszego badania przeprowadzonego dla raportu "Rynek HoReCa w Polsce 2012. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2012-2014". Jako najbardziej ulubioną respondenci wybierali polską kuchnię, jednak to sieci barów ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne -
Rynek HoReCa w Polsce 2011
00:20 29.04.2012
... restauracyjnego wzrósł o 0,8%, a był to najniższy wzrost wśród trzech segmentów HoReCa. Dalsza poprawa rynku jest spodziewana w bieżącym roku - podała firma PMR ... wyniki badania przeprowadzonego wśród 600 placówek gastronomicznych na potrzeby raportu Rynek HoReCa w Polsce 2012 z badaniem przeprowadzonym rok wcześniej , widać poprawę sytuacji w ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne -
Branża HoReCa a rozwiązania mobilne
11:27 29.07.2011
... restauracyjny i gastronomiczny) zwiększą się w 2011 r., przy czym opinie gości są wymieniane jako podstawowy powód inwestycji. 56 procent przedsiębiorstw z sektora HoReCa zamierza zainwestować w rozwiązania mobilne, aby lepiej wyposażyć personel, zwiększyć wydajność operacyjną i usprawnić obsługę klienta. Raport Motorola Solutions 2011 Hospitality ...
Tematy: urządzenia mobilne, rozwiązania mobilne, technologie mobilne, urządzenia bezprzewodowe -
Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja
12:08 05.07.2010
... w marcu i kwietniu 2010 r. badanie wśród ponad 600 placówek gastronomicznych w Polsce. Badanie zostało przeprowadzone na potrzeby najnowszego raportu PMR pt. "Rynek HoReCa w Polsce 2010. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2010-2012". Poniżej prezentujemy wybrane wyniki badania. Przychody placówek gastronomicznych a ich lokalizacja Lokale ...
Tematy: rynek gastronomiczny, placówki gastronomiczne, lokale gastronomiczne, branża HoReCa -
Branża HoReCa perspektywiczna
14:00 14.04.2009
... przychody. Jedna linia, dwóch odbiorców Producenci starając się maksymalizować zyski i wykorzystać istniejące moce produkcyjne, znaleźli w branży HoReCa wdzięcznego odbiorcę. - Wszystkie produkty na rynek detaliczny i HoReCa produkujemy na tych samych liniach - mówi Michał Gryzio z działu marketingu firmy Polmlek. - Nie musimy ponosić żadnych ...
Tematy: rynek gastronomiczny, HoReCa, branża HoReCa, gastronomia -
Rynek HoReCa w Polsce 2009
00:49 11.02.2009
... firma PMR. Według szacunków zawartych w opublikowanym przez PMR raporcie pt. „Rynek HoReCa w Polsce 2009. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2009-2010”, wartość rynku ... w przystępnych cenach. Zdaniem PMR z tego też względu poszczególne segmenty rynku HoReCa zostaną w różnych stopniu dotknięte przez skutki kryzysu. Na przewidywanym spowolnieniu ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne -
Lokale gastronomiczne w Polsce 2005
00:14 21.11.2005
... Polonia wynika, że ogólna liczba punktów gastronomicznych w Polsce wynosi ponad 58 tys. W tej liczbie ponad 75 proc. to punkty z kategorii HoReCa (Hotel-Restaurant-Catering) działające przez cały rok. Analizując trendy rozwoju rynku gastronomicznego można zauważyć, że podobnie jak w poprzednich 2 latach nieznacznie wzrosła liczba ...
Tematy: lokale gastronomiczne, gastronomia, rynek gastronomiczny, HoReCa
Podobne tematy:
- rynek pracy
- zachowania konsumentów
- wynagrodzenia
- tendencje na rynku pracy
- długi
- wysokość wynagrodzenia
- cyberataki
- oferty pracy
- rejestr dłużników
- złośliwe oprogramowanie
- urządzenia mobilne
- zadłużenie firm
- zatrudnienie
- zakupy przez internet
- zaległe płatności
- kradzież danych
- cyberprzestępczość
- pandemia
- zmiana pracy
- hotele