branża mięsna - wiadomości i porady tematyczne
-
Branża drobiarska z rosnącymi zaległościami
10:07 25.09.2023
... . Jak podaje Dun & Bradstreet, problemy finansowe ma już połowa branży. Z tego tekstu dowiesz się m.in.: Z jakimi problemami boryka się obecnie branża drobiarska? Jakie są zaległości branży drobiarskiej? W jakiej kondycji są przetwórcy drobiu, a w jakiej hodowcy? Jak podaje resort rolnictwa, Polska jest największym ...
Tematy: branża drobiarska, produkcja drobiu, rynek drobiowy, firmy drobiarskie -
Branża mięsna notuje wzrost upadłości
13:22 02.07.2012
Pewny (w stosunku do innych branż) popyt, duży rynek wewnętrzny jak również otwarty na polską żywność rynek europejski - tak postrzegana jest branża spożywcza. Nie wszystkie sektory z branży spożywczej radzą sobie równie dobrze, zwiększa się m.in. skala problemów przetwórców mięsa - podaje Euler Hermes ...
Tematy: upadłość, bankructwo, upadłości firm, liczba bankructw -
Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011
12:40 08.05.2012
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontrolę wody wchłoniętej oraz przetworów drobiowych. I. CEL KONTROLI Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej mięsa drobiowego i ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011
10:26 06.04.2012
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową kiełbas, pasztetów, konserw mięsnych sterylizowanych, wędlin surowych i dojrzewających, ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011
10:19 04.11.2011
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok w II kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową wyrobów z grupy Premium, tj. wędzonek, kiełbas suszonych i podsuszanych oraz produktów ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010
11:29 08.04.2011
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej produktów, takich jak: wędzonki, kiełbasy suszone i podsuszane, kiełbasy ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Producenci namawiają do jedzenia mięsa
12:37 03.09.2010
... wyhodowanej w kraju wołowiny ląduje na zagranicznych stołach, gdzie polskie hamburgery i steki mają opinię smacznych i ekologicznych. Rzeźnicy chcą się promować Branża mięsna nie jest zadowolona z takiego stanu rzeczy i będzie zachęcać polskich klientów do kupowania kotletów, wędlin i przetworów mięsnych. Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy ...
Tematy: mięso, produkty mięsne, jedzenie mięsa, rynek wędlin -
Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010
11:24 27.07.2010
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 r., w I kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontroli wody wchłoniętej oraz kontroli znakowania przetworów drobiowych. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej mięsa drobiowego ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009
10:53 30.06.2010
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wędlin z mięsa czerwonego. Sprawdzono suszone i podsuszane oraz konserwy ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Firmy mięsne będą bankrutować?
11:35 03.02.2010
W tym roku zbankrutować może kilkadziesiąt firm mięsnych, bo pogarsza się kondycja polskich firm. W bardzo złej jest co czwarty zakład, powiększa się grono bankrutów, pisze Rzeczpospolita. Niemal jedna czwarta przedsiębiorstw z branży mięsnej jest w bardzo złej kondycji finansowej. Większość z nich to przedsiębiorstwa małe i średnie, powiedział „ ...
Tematy: firmy mięsne, branża mięsna, producenci mięsa, przemysł mięsny
Podobne tematy:
- długi
- dłużnicy
- rejestr dłużników
- zadłużenie firm
- upadłość
- bankructwo
- upadłości firm
- upadłości
- bankructwa
- liczba bankructw
- kontrola jakości
- branża spożywcza
- systemy erp
- roboty przemysłowe
- jakość produktów spożywczych
- mięso
- jakość produktów żywnościowych
- przetwórstwo mięsne
- produkty mięsne
- produkcja drobiu