wyroby garmażeryjne - wiadomości i porady tematyczne
-
Jakość żywności: wyroby garmażeryjne w III kw. 2010
11:53 05.01.2011
... , np. w pierogach z mięsem, farsz stanowiła kapusta z grzybami, może wskazywać na zafałszowanie produktu wprowadzanego do obrotu przez podmioty produkujące wyroby garmażeryjne. Udział procentowy partii o niewłaściwym oznakowaniu utrzymuje się na podobnym wysokim poziomie. Powtarzające się podczas kolejnych kontroli błędy w oznakowaniu wyrobów ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, wyroby garmażeryjne -
Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009
09:45 01.03.2010
Zgodnie z "Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok", w III kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej głównie pierogów i gotowych drugich dań w zakresie zgodności z obowiązującymi ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych