jakość handlowa - wiadomości i porady tematyczne
-
Żywność mrożona okiem IH
13:45 20.12.2013
... te drugie, warto zwrócić uwagę na ich jakość. Jak pokazują wyniki najnowszej kontroli Inspekcji Handlowej, zastrzeżenia wzbudziło ponad 30 proc. przebadanych ... od pakowanych odpowiedników, ale niestety za niższą ceną idzie także gorsza ich jakość – poprzez dostęp tlenu i światła, produkty te pozbawione są sporej ilości składników odżywczych. O ...
Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności -
Czy istnieje idealne okno PCV?
00:06 06.11.2011
Instytut Techniki Budowlanej i Związek Pracodawców - Producentów Materiałów dla Budownictwa opublikował wyniki badań okien PVC. Analizie poddano drzwi balkonowe dwuskrzydłowe. Głównym celem działania Związku jest walka z nieuczciwą konkurencją i dokładanie starań, aby rynek sprzyjał rzetelnym i kompetentnym przedsiębiorcom. Jednym z przejawów ...
Tematy: producenci okien, badania przedsiębiorców, jakość handlowa, okna PCV -
Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH
10:22 16.07.2010
... niż 25 proc. suchej masy kakaowej. Wyroby czekoladowe i w polewie czekoladowej Inspekcja Handlowała skontrolowała jakość i oznakowanie. Ocenie poddano 1851 partii, z czego zastrzeżenia dotyczyły 246 (13,3 proc.). Kontrolerzy IH, sprawdzając jakość, szczególną uwagę zwracali przede wszystkim na zawartość tłuszczu mlecznego oraz zamienników tłuszczu ...
Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności -
Kontrole jakości IJHARS w 2009 r.
10:26 07.06.2010
... jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, przeprowadzonych na rynku krajowym w 2009 roku IJHARS stwierdził: 14,8% skontrolowanych partii wyrobów posiadało jakość niezgodną z przepisami o jakości handlowej oraz z deklaracją producenta; 35,1% skontrolowanych partii artykułów rolno-spożywczych było nieprawidłowo oznakowanych; 4,2% partii świeżych ...
Tematy: IJHARS, kontrola produktów, przemysł rolno-spożywczy, artykuły rolno-spożywcze -
Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009
00:15 17.05.2010
... było sprawdzenie jakości handlowej napojów spirytusowych, ze szczególnym uwzględnieniem wódki, w tym sprawdzenie pochodzenia surowca. W trakcie kontroli sprawdzono: jakość handlową napojów spirytusowych w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz prawidłowość znakowania opakowań, dokumentację potwierdzającą pochodzenie surowca użytego do ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009
00:30 13.05.2010
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w IV kw. wojewódzkie inspektoraty JHARS, przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych, takich jak: mleko, śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne (w tym masło), mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe, sery ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009
10:42 12.05.2010
... t. W skontrolowanej partii konserw rybnych stwierdzono: zaniżoną zawartość mięsa ryby o 4,0 p.p. w 1 partii o masie 0,40 t. W wyniku kontroli stwierdzono, że nieprawidłowa jakość handlowa w zakresie parametrów fizykochemicznych dotyczyła głównie marynat rybnych. Badania w tym asortymencie wykazały przede wszystkim zaniżoną zawartość mięsa ryby oraz ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009
11:15 08.04.2010
... Polskiej Normy wg wymagań której, zgodnie z oświadczeniem, była mąka produkowana. Inne ustalenia z kontroli Kontrola jakości handlowej surowców stosowanych do przetwórstwa jakość handlową surowców (jęczmienia, pszenicy, żyta) sprawdzono w 48 % kontrolowanych podmiotów, w tym: w 18% podmiotów pobrano do badań 18 próbek surowców (jęczmienia, pszenicy ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS
07:10 22.03.2010
... bułki tartej. II. ZAKRES KONTROLI Kontrolą objęto 62 piekarnie (8,1% podmiotów znajdujących się w ewidencji WIJHARS, które przeprowadziły kontrolę w tym zakresie). Jakość bułki tartej sprawdzonow 21 podmiotach, czyli w co trzeciej piekarni produkującej pieczywo. Kontrolą objęto: w zakresie oceny organoleptycznej i parametrów fizykochemicznych* - 21 ...
Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności -
Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009
09:45 01.03.2010
... Sanitarnej i Inspekcji Handlowej. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku kontroli stwierdzono, że co 5 partia wyrobów garmażeryjnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadała jakość handlową niezgodną z deklaracją producentów, natomiast co druga partia kontrolowanych wyrobów była nieprawidłowo oznakowana. Porównując powyższe wyniki z wynikami kontroli ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
Podobne tematy:
- UOKiK
- badania przedsiębiorców
- kontrola jakości
- alkohol
- żywność
- jakość żywności
- rynek żywności
- jakość produktów spożywczych
- jakość produktów żywnościowych
- branża mleczarska
- IH
- pieczywo
- IJHARS
- kontrola produktów
- artykuły rolno-spożywcze
- mrożonki
- produkty mleczarskie
- produkty mrożone
- napoje alkoholowe
- rynek mąki