bary - wiadomości i porady tematyczne
-
HoReCa 2021: niższa sprzedaż, wyższe koszty i brak pracowników
00:20 29.12.2021
Wybuch pandemii wstrząsnął wieloma gałęziami gospodarki, a jednym z sektorów, które w największym stopniu odczuły jego negatywne skutki jest HoReCa. I wprawdzie wszystko wskazuje na to, że najgorsze już minęło, to jednak powrót na ścieżkę sprzed pojawienia się koronawirusa nie jest łatwy. Z jakimi przeciwnościami zmagają się obecnie restauratorzy ...
Tematy: HoReCa, branża HoReCa, restauracje, hotele -
HoReCa: czy 4. fala pandemii przerwie odbicie w gastronomii?
10:04 04.08.2021
Wprawdzie branża HoReCa to jeden z sektorów, który w największym stopniu odczuł negatywne skutki pandemii, to jednak okazuje się, że dość szybko też staje na nogi. Obecna jej dynamika jest dwucyfrowa. Taki wynik może być powodem do optymizmu, choć trzeba pamiętać, że w dużym stopniu jest on efektem bardzo niskiej, ubiegłorocznej bazy. Jednocześnie ...
Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa -
Restauracje przed nowymi wyzwaniami. Czego chcą konsumenci?
12:33 09.07.2021
Gastronomia to jeden z sektorów, który dość dotkliwie odczuł negatywne skutki pandemii. I wprawdzie spora część komplikujących jej życie obostrzeń już została zniesiona, to jednak teraz nadszedł dla niej czas wyzwań. To jeden z wniosków, do których prowadzi zrealizowana przez Deloitte ankieta "Global State of Consumer Tracker". Mowa jest m.in. o ...
Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa -
HoReCa, czyli zwolnienia i przebranżowienie
10:01 13.04.2021
Branża HoReCa to jeden z sektorów, który najboleśniej odczuwa negatywne skutki pandemii. Potwierdzeniem tego są chociażby statystyki dotyczące etatów - okazuje się, że w minionym roku zlikwidowanych zostało 5,3 tys. miejsc pracy w branży. Co stało się ze zwolnionymi pracownikami? Z danych zaprezentowanych przez Grupę Progres wynika, że część z ...
Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa -
HoReCa i eventy. Jak radzą sobie rok po wybuchu pandemii?
00:10 14.03.2021
HoReCa oraz eventy to te branże, które w największym stopniu odczuwają negatywne skutki pandemii. I wprawdzie pewnym ratunkiem okazały się dla nich sprzedaż na wynos i z dostawą, tarcze antykryzysowe czy współpraca z instytucjami finansowymi, to jednak blisko co 2. firma z tego sektora została zmuszona do zawieszenia swojej działalności albo wręcz ...
Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa -
Jedzenie na wynos ratuje gastronomię?
11:24 27.01.2021
... przysłowiową ścianą. W szczególnie trudnym położeniu znalazła się m.in. gastronomia, którą obejmowały kolejne lockdowny. Obecnie, co najmniej do końca stycznia br., bary, restauracje, kawiarnie itp. muszą pozostać zamknięte. Jedyne, co mogą robić, to świadczyć usługi na wynos. Niewątpliwie dobrą dla nich wiadomością ...
Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa -
Którzy usługodawcy mogą liczyć na lojalność klienta?
13:22 12.04.2016
... ). Lojalność konsumentów idzie w parze z polecaniem ulubionych usług – prawie 90% respondentów wskazało usługi branży gastronomicznej, jako te najczęściej polecane znajomym. Restauracje i bary najczęściej rekomenduje 80,9% osób, a kawiarnie 9,5%. Jakość usługi na pierwszym miejscu Co przede wszystkim decyduje o tym czy klient wraca i poleca dany ...
Tematy: usługi gastronomiczne, restauracje, bary, kawiarnie
1 2