jakość wyrobów z mięsa czerwonego - wiadomości i porady tematyczne
-
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011
10:26 06.04.2012
... czerwonego o łącznej masie 80,0 t (w tym 61 partii o łącznej masie 21,1 t należących do grupy wyrobów Premium). oznaczania parametrów fizykochemicznych – 346 partii przetworów z mięsa czerwonego o łącznej masie 80,2 t (w tym 58 partii o łącznej masie 21,0 t należących do grupy wyrobów Premium). znakowania – 361 partii przetworów z mięsa czerwonego ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011
10:19 04.11.2011
... JHARS na 2011 rok w II kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową wyrobów z grupy Premium, tj. wędzonek, kiełbas suszonych i podsuszanych oraz produktów posiadających przyznane znaki jakości, nagrody lub ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010
11:29 08.04.2011
... przeprowadzonej kontroli należy zwrócić uwagę, że najwięcej nieprawidłowości w zakresie jakości handlowej wędlin dotyczyło oznakowania wyrobów gotowych, tj. 32,9% skontrolowanych partii przetworów z mięsa czerwonego w opakowaniach jednostkowych było nieprawidłowo oznakowanych. Kwestionowano nieprawidłowo podany wykaz składników, tj. brak w wykazie ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna -
Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009
10:53 30.06.2010
... z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wędlin z mięsa czerwonego. Sprawdzono suszone i podsuszane oraz konserwy sterylizowane z mięsa czerwonego w ... , że najwięcej nieprawidłowości w zakresie jakości handlowej wędlin dotyczyło oznakowania wyrobów gotowych, tj. 37,4% skontrolowanych partii wędlin w opakowaniach ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna