przemysł rybny - wiadomości i porady tematyczne
-
Import ryb rośnie
12:25 20.12.2010
Od ryb wolimy mięso zwierzęce, a jeśli już decydujemy się na ich kupno, to w zdecydowanej większości wybieramy ryby importowane, takie jak łososie, tuńczyki czy makrele. Taki wniosek można wyciągnąć po analizie nawyków żywieniowych Polaków, którą przeprowadził portal wędkarski wedkuje.pl. Traci na tym nasze zdrowie, bo zamiast świeżych, rodzimych ...
Tematy: ryby, jedzenie ryb, przemysł rybny, import ryb -
Rośnie spożycie ryb i owoców morza
10:52 13.12.2010
... klienci poszukują karpia i śledzika. Na tradycyjnym polskim stole wigilijnym coraz częściej goszczą też inne gatunki ryb i owoców morza. Sezon na rybny asortyment trwa aż do Wielkanocy. Wygodna rynienka na karpia Przedświąteczna masowa sprzedaż karpia to nie tylko kwestia handlowa, ale też ...
Tematy: ryby, jedzenie ryb, przemysł rybny, owoce morza -
Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009
10:42 12.05.2010
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok w IV kwartale, wojewódzkie inspektoraty JHARS (z wyjątkiem tych w Opolu i Wrocławiu) przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów rybnych, takich jak: marynaty rybne, ryby mrożone, konserwy rybne, ryby solone i wędzone oraz surowce ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Jakość handlowa ryb: kontrola IJHARS
01:22 30.12.2009
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała wyniki kontroli jakości handlowej ryb. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej przetworów rybnych, takich jak: ryby wędzone i solone w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów. Kontrolę przeprowadzono w 29 podmiotach (tj. 21,6% ...
Tematy: rynek żywności, rynek spożywczy, jakość żywności, jakość produktów spożywczych -
Jedzenie ryb niepopularne u Polaków
07:30 17.12.2009
Ryby jemy, ale tylko od święta - taki wniosek można wyciągnąć po analizie nawyków żywieniowych Polaków, którą przeprowadził portal wędkarski wedkuje.pl. Pozornie wysokie ceny ryb sprawiają, że zdecydowanie częściej sięgamy po inne rodzaje mięsa. Tymczasem zbyt mała ilość ryb w codziennej diecie, wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Jak obliczył ...
Tematy: jedzenie ryb, ryby, zwyczaje żywieniowe Polaków, odżywianie
Podobne tematy:
- kontrola jakości
- jakość żywności
- zdrowie Polaków
- zwyczaje żywieniowe
- rynek żywności
- jakość produktów spożywczych
- rynek spożywczy
- jakość produktów żywnościowych
- zwyczaje żywieniowe Polaków
- odżywianie
- ryby
- sposób odżywiania się
- jakość handlowa
- jakość ryb
- owoce morza
- jedzenie ryb
- przetwory rybne
- import ryb