przetwory rybne - wiadomości i porady tematyczne
-
Jakość żywności: przetwory rybne w I kw. 2011
00:31 12.07.2011
... rybnych, a skontrolowane partie ryb wędzonych zakwestionowano w przypadku 7,3%. Na podstawie powyższego można zauważyć, że produkty rybne poddane w czasie produkcji złożonym procesom technologicznym, np. marynaty rybne, mającym na celu przedłużenie ich trwałości, umieszczone w szczelnych opakowaniach z dodatkiem warzyw, oleju i przypraw, wykazują ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności -
Jakość żywności: przetwory rybne w III kw. 2010
00:10 17.01.2011
... wędzone czy mrożone. Ryby mrożone, solone i wędzone zostały skontrolowane w I i III kwartale 2009 r. oraz w III kwartale 2010 r. Przetwory rybne o większym stopniu przetworzenia, np. marynaty czy konserwy rybne, poddano kontroli w II i IV kwartale 2009 r. oraz w I kwartale 2010 r. Z uwagi na różnorodność asortymentową, występującą podczas kontroli ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności -
Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009
10:42 12.05.2010
... wyjątkiem tych w Opolu i Wrocławiu) przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów rybnych, takich jak: marynaty rybne, ryby mrożone, konserwy rybne, ryby solone i wędzone oraz surowce wykorzystywane do produkcji przetworów rybnych, w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych