przetwory mleczne - wiadomości i porady tematyczne
-
Branża mleczarska 2014: wysokie kary i kwitnący handel zagraniczny
12:58 17.02.2015
... producentów, którzy wcześniej kupowali kwoty. Eksport a embargo Niebagatelny wpływ na zeszłoroczne obroty handlowe miało wprowadzenie przez Rosję embarga na produkty mleczne. Do czasu nałożenia ograniczenia, czyli przez pierwsze siedem miesięcy 2014 roku, wartość handlu produktami mleczarskimi z Polski była o 23% większa niż ...
Tematy: branża mleczarska, mleko, rynek mleka, produkcja mleka -
Jakość żywności: przetwory mleczne w I kw. 2011
00:15 11.07.2011
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok w I kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS (oprócz WIJHARS w Kielcach) przeprowadziły kontrolę jakości handlowej przetworów mlecznych. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych: masła, serów podpuszczkowych, mleka, śmietanki, śmietany, ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności -
Jakość żywności: przetwory mleczne w III kw. 2010
00:16 16.01.2011
Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 rok, w III kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS, przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów mlecznych. Celem kontroli było sprawdzenie ich jakości handlowej, z uwzględnieniem mleka, śmietanki, śmietany, tłuszczów mlecznych (w tym masła), ...
Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności -
Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009
00:30 13.05.2010
... JHARS, przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych, takich jak: mleko, śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne (w tym masło), mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe, sery podpuszczkowe oraz topione, w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami i deklaracjami producentów oraz ...
Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych