rynek gastronomiczny - wiadomości i porady tematyczne
-
Lokale gastronomiczne zwiększają obroty
13:51 02.03.2009
W 2008 r. obroty lokali gastronomicznych w Polsce wrosły o 8 proc., wynika z opublikowanego w piątek raportu GfK Polonia. W 2008 r. liczba punktów gastronomicznych przekroczyła 61 tys., podał instytut badawczy GfK Polonia. Oznacza to wzrost liczby lokali o kilka proc. O około 8 proc. wzrosły też obroty całej gastronomii w Polsce. Obecnie z powodu ...
Tematy: lokale gastronomiczne, restauracje, rynek gastronomiczny, gastronomia -
Rynek HoReCa w Polsce 2009
00:49 11.02.2009
... co oznaczało wzrost o 6,6% w porównaniu do roku 2007. PMR przewiduje, że w latach 2009-2010 rynek ten będzie rósł w wolniejszym tempie, ok. 3-4% rocznie, na co wpływ ... konsumenckie skłaniające do poszukiwania oszczędności. Czynniki rozwoju W okresie 2005-2008, polski rynek restauracyjny wzrósł o 19%. Najważniejsze czynniki jego rozwoju wg PMR to: ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne -
Autogrill w Polsce
13:37 29.01.2009
... klientów, przedstawiając im szytą na miarę ofertę - dodał. Autogrill jest jednym z pierwszych międzynarodowych operatorów usług tego typu, wchodzących na polski rynek, który obecnie zdominowany jest przez wiele lokalnych firm. Przedsięwzięcie stanowi istotny element strategii rozwoju Grupy Autogrill w Europie Środkowo-Wschodniej. Grupa jest ...
Tematy: Autogrill, lokale gastronomiczne, restauracje, rynek gastronomiczny -
AmRest przejmuje 66% akcji spółki Sfinks
13:29 02.12.2008
Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów zgodziła się na przejęcie przez AmRest spółki Sfinks. Przedsiębiorcy zajmują się prowadzeniem restauracji. Przejmujący prowadzi i zarządza restauracjami szybkiej obsługi, a także z obsługą kelnerską. Obecnie AmRest prowadzi działalność pod markami: Pizza Hut, KFC, Freshpoint, Rodeo Driver, Ice land, ...
Tematy: AmRest, Sfinks, restauracje, bary szybkiej obsługi -
Nieuczciwe obiekty gastronomiczne
00:57 26.05.2008
Niewłaściwa jakość potraw i napojów, nierzetelna obsługa oraz błędne ceny - to najczęstsze nieprawidłowości wynikające z ostatniej kontroli Inspekcji Handlowej barów na szlakach turystycznych. Zakwestionowano blisko dziewięćdziesiąt procent skontrolowanych placówek. W I kwartale 2008r. Inspekcja Handlowa przeprowadziła kontrolę prawidłowości i ...
Tematy: gastronomia, lokale gastronomiczne, restauracje, rynek gastronomiczny -
Lokale gastronomiczne w Polsce 2005
00:14 21.11.2005
... punktów sezonowych utrzymuje się mniej więcej na stałym poziomie, jednak na ilość oraz osiągane przychody duży wpływ mają warunki pogodowe. Rynek gastronomiczny w Polsce, na którym działają zarówno duże sieci restauracji międzynarodowych, jak i małe niezależne punkty gastronomiczne, jest rynkiem bardzo rozdrobnionym. Nadal tylko ...
Tematy: lokale gastronomiczne, gastronomia, rynek gastronomiczny, HoReCa
1 2
Podobne tematy:
- przejęcia
- usługi gastronomiczne
- 7-proc. stawka VAT
- gastronomia
- restauracje
- nieuczciwe praktyki handlowe
- HoReCa
- styl życia Polaków
- lokale gastronomiczne
- branża HoReCa
- placówki gastronomiczne
- bary szybkiej obsługi
- Sfinks
- Street Food
- AmRest
- sieć pizzerii
- Da Grasso
- obiekty gastonomiczne
- Autogrill
- McDonald’s